Back to full list of news stories

The great Charity Marathon of Nicosia “Quantum Nicosia Marathon” on December 10, 2023

0
8435
views

Share article

Υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία ο Μεγάλος Φιλανθρωπικός Μαραθώνιος της Λευκωσίας «Quantum Nicosia Marathon 2023», με αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, 7,7 Miles (12.400μ.), 5χλμ. (ατομικό και εταιρικό αγώνα) και 1mile (1.600μ.) και που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια του μηνύματος του κοινωνικού αθλητισμού, του αθλητισμού  της συμμετοχής και της δια βίου άσκησης.

Ένας Μαραθώνιος που οργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Αθανάσιος Κτωρίδης» με έντονα τα στοιχεία της Εθνικής  κοινωνικής προσφοράς, στηρίζοντας το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρδιοπάθεια, το Φιλανθρωπικός οργανισμό ‹Μικροί Ήρωες, το Δημοτικό Πολυπολιτισμικό Κέντρο Λευκωσίας, τον Παγκύπριο Αυτιστικό Σύλλογο, την Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων – Συγγενών Εθνοφρουρών ΠΕΜΣΕ και τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Αυτή τη χρονιά ο «Quantum Nicosia Marathon 23» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της αξιότιμης κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, που όπως ανέφερε και η ίδια, κατά την διάρκεια της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης, για την ανακοίνωση  και του φετινού Μαραθωνίου, είναι και θα είναι πρώτο μέλημα της τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι θα έχουν πάντοτε την στήριξη και την αγάπη της. Η ίδια πρόσθεσε επίσης, ότι μέσα στο πρόγραμμα της ως Πρώτη Κυρία είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της Δημοσιογραφικής Διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 27.9.23 στο Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας, ο Διευθυντής Εκδηλώσεων του Ιδρύματος «Αθανάσιος Κτωρίδης»  κ. Χατζησάββας παρουσίασε το πρόγραμμα που θα περιβάλλει τον «Quantum Nicosia Marathon 23». Συγκεκριμένα, την  Κυριακή 26/11 στο κάτω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας, στο χώρο όπου είχε γίνει και πέρσι, θα πραγματοποιηθεί από τη Les Miles αθλητικό πρόγραμμα 3 ωρών το οποίο θα συνδυάζει την μουσική με την κίνηση. Την ίδια μέρα στο χώρο θα βρίσκονται  εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Αθανάσιος Κτωρίδης», οι οποίοι θα βοηθούν όσους θα θέλουν να κάνουν εγγραφή στους αγώνες του μαραθωνίου . Στο μεταξύ στον  ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί εκκίνηση δρομέων, οι οποίοι θα τρέξουν μέσα στην πόλη ως προπόνηση αλλά και ως ένας τρόπος να γνωρίσουν την Λευκωσία υπό την καθοδήγηση της κυρίας Πόλας Χατζηπαπάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Κέντρο Εγγραφών και Παράδοσης των BIB numbers θα λειτουργεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 10:00 – 17:00, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 10:00 – 17:00 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 06:00 – 12:00 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκωσίας. Τις ίδιες μέρες οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις που θα πραγματοποιούνται υπό τον σχεδιασμό της Έφορου  Αρχαιοτήτων κυρίας Ευτυχίας Καΐλας.

Παράλληλα, μια ακόμη πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών  και τον Σύνδεσμο Συζύγων Διπλωματών(ξένων και κυπρίων), είναι η διοργάνωση του International Bazaar, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Το International Bazaar θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της μεγάλης εκδήλωσης του «Quantumn Nicosia Marathon 2023» και μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό το φιλανθρωπικό παζάρι 15 πρεσβείες, οι οποίες θα προσφέρουν φαγητά και άλλα προϊόντα των χωρών τους. Οι Εκπρόσωποι πρεσβειών έχουν ενημερωθεί ότι τα έσοδα τους θα τα προφέρουν ηλεκτρονικά στα ιδρύματα που στηρίζει το Ίδρυμα «Αθανάσιος Κτωρίδης» και αυτό θα γίνεται με την ίδια διαδικασία που ακολουθούν δρομείς και άλλα άτομα που θα ήθελαν να προσφέρουν.

Στη συνέχεια η κα,Αποστολούμη, Τεχνική Σύμβουλος και εμπνεύστρια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος, ανακοίνωσε τις ενέργειες του προγράμματος «RunDonateProtect» και θα υλοποιηθεί σε τρεις κατευθυντήριους άξονες προστασίας, αειφορική χρήσης και βιώσιμης ανάπτυξης (Δασικό Περιβάλλον, Ανακύκλωση Υλικών και Μετακινήσεις). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα πλαίσια αυτού του περιβαλλοντικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 18.11.23 στο Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, δεντροφύτευση με τη συνεργασία του Τμήματος Δασών. Τέλος, η κα.Αποστολούμη ανακοίνωσε την εξαιρετική συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και της AIMS, συνεργασία η οποία προβάλλει το «Quantum Nicosia Marathon 2023», στο διεθνές.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Παπαποστόλου, Racing Director του «Quantum Nicosia Marathon 2023», αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, πρόσθεσε ότι όλες οι διαδρομές σχεδιάζονται με βάση των κανονισμών, ιδανικές για δρομείς που θέλουν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Η διαδρομή του μαραθωνίου περνάει μέσα από σημαντικά σημεία αναφοράς της πρωτεύουσας. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι έξω από το αστικό περιβάλλον, διατρέχει το Πάρκο Αθαλάσσας και τις εγκαταστάσεις του Κρατικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τέλος, η Διευθύντρια του Ιδρύματος «Αθανάσιος Κτωρίδης» κα. Κούρου, αφού ευχαρίστησε όσους προσφέρουν σε όλη αυτήν την διοργάνωση του «Quantum Nicosia Marathon 2023» και που αποτελεί ένα φιλανθρωπικό πανήγυρι, τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι η μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου για αλληλεγγύη. Τελειώνοντας, η ίδια πρόσθεσε ότι μαζί με την ομάδα των φίλων εθελοντών που προσφέρουν στην διοργάνωση αυτής της φιλανθρωπικής γιορτής φέτος, έρχεται να ενισχύσει και η ομάδα των Special Olympics.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, τις διαδρομές, τους  όρους συμμέτοχης και παροχές προς τους συμμετέχοντες αλλά και γενικότερα για ότι αφορά το «Quantum Nicosia Marathon 2023», μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.nicosiamarathon.com/

More about ktorides foundation: www.ktoridesfoundation.org | www.twitter.com/AKtorFoundation